“Seven Advice of Mevlana” adlı eTwinning Projemiz

22.11.2023 104

Okulumuz 2023-2024 eğitim öğretim yılı içinde yürütülecek olan “Seven Advice of Mevlana” adlı eTwinning projesine ortak olmuştur. Projeyi 6. Sınıf öğrencilerimizle beraber İngilizce öğretmeni Sevgi Şahin yürütecektir. Projede Türkiye’den 7, İtalya’dan 2, Sırbistan’dan 2 ve Polonya’dan 1 okul olmak üzere toplamda 14 okul ortak çalışacaktır. Projenin amacı bizim kültürümüz için önemli bir figür olan Mevlana’nın yedi öğüdünü farklı etkinlikler yaparak öğrencilerin özümsemesini sağlamaktır. Tüm insanoğlunun bildiği gibi insanlar gün geçtikçe değişiyor. Bu nedenle yaşadığımız durumlara göre duygu ve davranışlarımızı sergilerken daha dikkatli olmamız gerekir. Bunun için de hayatımızda değerli düşünürleri örnek alırız ve onların deneyimlerinden öğrenmeye çalışırız. Projemizde Büyük hümanistimiz Hz. Mevlana'yı ve onun insanlığa altın öğütlerini araştıracağız. “Hz. Mevlana'nın Altın Öğütleri” projemiz sayesinde öğrencilerimize 7 altın öğüdü ve muhteşemliklerini anlatabilmeyi umuyoruz. Özellikle web2 araçlarını kullanarak sunum yapacağız, okul panoları hazırlayacağız, akrostiş şiir yazacağız, poster yapacağız, e-kitap yapacağız, takvim yapacağız ve yaratıcı drama oynayacağız. Bunun sonucunda öğrenciler davranışlarını, duygularını geliştirip kontrol edebilecekler. Projemizin süresi 2023 Kasım ve 2024 Nisan ayları arasındadır.

23-11-2023